Korzystanie ze strony bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na zapisanie plików cookies na Twoim urządzeniu i na ich wykorzystanie w celach analitycznych, bezpieczeństwa oraz zapewnienia wygody korzystania ze strony.

Przez odpowiednią zmianę ustawień przeglądarki możesz usunąć już zapisane pliki cookies lub zablokować zapisywanie nowych plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w Polityce prywatności Grupy Stock Spirits http://www.stock-polska.pl/pl/privacy_cookies.aspx

Skip to main content

Lubelska Trzy Zboża – dobrane dla doskonałego smaku

Lubelska fabryka od ponad stu lat znana jest z doskonałych wódek czystych i smakowych. To tu spod ręki mistrzów destylacji wyszły największe przeboje rynku. Tak długa tradycja i doświadczenie pozwalają producentowi na wprowadzanie nowych produktów, które szybko stają się ulubionymi trunkami Polaków. Na rynek trafiła właśnie kolejna nowość - Lubelska Trzy Zboża.

Rektyfikacja Lubelska – dzisiejszy Stock Polska - działa nieustannie od 1906 roku. Założona przez młodego Emila Plage szybko zyskała rozgłos dzięki wysokiej jakości spirytusowi lubelskiemu, który do dziś gości na sklepowych półkach. Nabyty przez lata kunszt komponowania znakomitych receptur i wierne tradycji procesy rektyfikacji pieczołowicie doglądane przez mistrzów, wypracowały sukces najbardziej rozpoznawalnych wódek w Polsce: Żołądkowej Gorzkiej, czy Cytrynówki Lubelskiej. Ciekawość nowych smaków i chęć stworzenia nowych trunków skłoniły lubelskich stillmanów do przygotowania receptury jakiej dotąd na rynku nie było. Powstała pierwsza wódka czysta na bazie trzech gatunków zbóż - Lubelska Trzy Zboża.

Nowa wódka czysta to efekt wielu miesięcy testów, prób a przede wszystkim doskonałych umiejętności mistrzów destylacji, którzy przez całe życie szlifują swój fach.

Tajemnicą receptury  jest  staranny dobór trzech rodzajów ziaren zbóż, tak, by wydobyć z nich ich najdoskonalsze właściwości a ich odpowiednio wyważone proporcje gwarantują wyjątkową łagodność. Po raz pierwszy połączono trzy różne ziarna zbóż, których charaktery wzajemnie się przenikają, tworząc niepowtarzalny smak tej czystej wódki. Pszenica i jęczmień dają jej neutralność oraz moc, a dodatek kukurydzy nadał wódce łagodności. Stock Polska to pierwszy producent, który po raz pierwszy na tak dużą skalę pokusił się o połączenie trzech tak różnych składników.

Na etykiecie wódki Lubelskiej po raz pierwszy pojawiły się nie owoce, a pełne, dojrzałe kłosy. Tym samym rodzina wódek Lubelskie powiększyła się o wariant czysty.

← Przeczytaj inne artykuły